De specialist in het binden van hardcover en softcover boeken

Voor kleine tot middelgrote oplages

Dit zijn de mogelijke Bindwijzen bij Boekbinderij Bonzet:

Bij Boekbinderij Bonzet kunt u uw boeken op vele verschillende manier laten inbinden,

De meest gebruikte methodes om uw boeken te binden zijn garenloos-gebonden of genaaid-gebonden.

Garenloos:
Bij garenloos-gebonden boeken worden de losse drukwerkvellen op elkaar gestapeld en aan de rugzijde voorzien van lijm, hiervoor gebruiken wij 2 type lijm: Hotmelt en Koudlijm.


Bij Hotmelt word de lijm machinaal verwarmd en aangebracht. Dit geeft een stevige binding en is vooral geschikt voor boeken met een rechte rug.

Koudlijm
word aangebracht door het drukwerk vast te zetten in een klem en de rug in te smeren met lijm. Dit type lijm zorgt ervoor dat de pagina's goed aan elkaar plakken, maar heeft als voordeel dat de lijm flexibel blijft. Deze manier van lijmen word vaak gebruikt wanneer u boeken heeft die voorzien moeten worden van een ronde rug.

 

Genaaid gebonden: 
Bij Genaaid gebonden boeken word de rugkant voorzien van garen, dit gebeurt vaak door middel van de pagina's te vouwen tot katernen, deze katernen worden dan op een naaimachine genaaid tot boekblokken. Het voordeel van een genaaid gebonden boek is dat door het garen de duurzaamheid van de boeken aanzienlijk word vergroot.


Singersteek:

Wanneer uw boeken niet zo veel pagina's bevatten, dan is er een mogelijkheid om uw boek te voorzien van een 
Singersteek. De losse vellen worden op elkaar gelegd en aan de rugkant voorzien van een Singersteek.



Cahiersteek:
De Cahiersteek is een steek die vroeger vooral veel gebruikt werd voor het binden van schoolschriftjes.
Tegenwoordig word de Cahiersteek vooral gebruikt om je drukwerk of brochure een bijzondere uitstraling te geven. 

Bij een Cahiersteek worden er 3 gaten gemaakt in de rug van de brochure en voorzien van een (gekleurd) garen. Dit garen word dan door middel van een knoop vastgemaakt. Het garen blijft zichtbaar aan de achterkant van de brochure.